Uusimmat kuvat

Satunnainen kuva

TARINAA KAUDELTA 2009

 Kausi on takana.

Uudella autolla aloittaminen oli kuin olisi aloittanut koko harrastuksen uudelleen. Kauden alussa tulikin tehtyä muutoksia autoon jotka söivät budjettia. Nyt auto on kuitenkin enemmän mieleinen. Tosin tasoitusta tulee paljon vielä kun ajetaan pumppubensalla, eikä tehot ole kovinkaan korkealla. Lisäksi ei Suomessa tunnu kukaan osaavan säätää Proflex Evo2 iskareita, vaikka nämä ovat Euroopassa suosittuja. Tosin tiestö on niin erillaista täällä kuin muualla maailmassa. Sitten on tämä lukkoasia! Kun on tottunut ajamaan passiivilukoilla on todella vaikeata oppia ajamaan aktiivilukoilla. Kyllä täytyy sanoa että ne ukot jotka ajavat huipulla omaavat isot "cohones" koska kyllä täytyy mennä lappu lattiassa! Minulla on suurin ongelma ollut aina turha jarruttelu, kun ei halua satuttaa lompakkoansa niin silloin tulee varmisteltua sitomalla. Tästä tietenkin huoltotiimi kiittää lisääntyneiden jarrupala sekä jarrulevy kaupan myötä. Kausi on mennyt siis opetellessa. Katsotaan nyt saadaanko varat kasaan kaudelle 2010? Ralli on kova laji!

Tässä muutama sana vielä ajetuista kisoista:

21.02.2009 SM Mikkeli

Huh huh, mitä pumppaamista. Päästiin sentään maaliin. Eipä kisasta voi paljoa sanoa. Oli kuitenkin ihan kivaa ja tiet olivat hienot. Pää-asia on se että on kivaa kun tämä on VAIN harrastus ilman tulostavoitteita.

07.03.2009 SM Joensuu 

Sain torstaina Vantaalla ylinopeussakot(rikesakko) kun olin lähdössä kohti Joensuuta.    Itse kisasta ei ole paljoa sanottavaa. Rengaspaineiden kanssa tehty moka johti liiallisen tilannenopeuden kanssa ulosajoon. Onneksi ei osuttu puihin. Mutta kivi jonka päälle kiipesimme vioitti autoa hieman. Koko reissu 8 EK km takia!!! Taas saa katsoa itseänsä peilistä. Sitten kun lähdin takaisin lauantaina kohti kotia sain vielä ylinopeussakot (80km/h alueella 101 km/h). Kartturina Marko Hugg

sm_joensuu_ulosajo_1.jpg sm_joensuu_ulosajo_2.jpg

06.06.2009 SM Valkeakoski

Ensimmäiset kesäkilometrit uudella autolla. Kartturin Marko Hugin kotikisa. Kisasta voisi sanoa: Kalliomaan Mikkoa lainatakseni, pumppueinareiden nokkamies oli ratissa. Epävarmuus tuli esiin jarrutteluna joka poltti yhdestä renkaasta pyörintätunnistimen ja lukko meni hieman sekaisin. Mutta kaiken kaikkiaan oli mukava harrastaa ja taas opittiin jotain. Kartturina Marko Hugg

11.07.2009 SM Kouvola

Ennen kisaa kävin Riku Tahkon loistavassa opissa. Saatiin hieman poistettua jarruttamista koska päästiin jo kisa läpi yksillä paloilla ja levyillä. Muutenkin mielestäni ajamiseen tuli hieman lisää ajatusta, joten harrastaminen tuntui taas kivemmalta. Ajoimme suuremmitta vaikeuksitta maaliin. Reitti oli vauhdikas. Tosin ajatukset olivat vähän muualla kuten seuraavasta päiväyksestä käy ilmi. Kisassa karturin toimi Marko Hugg.

29.07.2009 Sofia Dina Helena Skurnik klo 07.48

Sain parhaimman lahjan mitä voi saada Samuel poikamme sai terveen pikkusiskon. Tosin neidillä oli vähän kiire ulos maailmaan kun päätti tulla 8 vko etuajassa. Pituus 45 cm ja paino 2195 g.

29.08.2009 SM Kerava

Perjantaina 28.08.2009 aamulla isäni kuoli ja kisa oli siinä. Kartturina piti olla Kokenut Hannu Ervasto, kiitos Hannulle tuesta ja ymmärryksestä.

25-26.09.2009 SM Hyvinkää 

Vaikka väsymys oli kova (Sofia) ja suru painoi mieltä päätimme lähteä hieman harrastamaan. Ajattelin että saisi "nollattua" rakkaan harrastuksensa parissa pääkoppaansa. Viikkoa aikasemmin iski selkään välilevyn pullistuma ja koko kisa oli yhtä tuskaa!!! Hammasta purren sekä sisulla vain hommiin. Jo nuotituksessa tuli selväksi että kisasta tulisi kivulias. Tiet olivat hyvät ja vaikka pätkät ajettiin kahteen kertaan pysyivät tiet suhteellisen hyvässä kunnossa. Aikataulu oli tiukka. Onnistuimme aika hyvin Hyvinkään vauhtipuistossa. Olen käynyt siellä kerran v.2006 ajamassa tunnin Luostarisen Jarin kanssa. Itse metsäpätkillä huomasi että ei ollut ajatus mukana ajamisessa eikä oltu valmistauduttu itse kisaan mitenkään. Illan tullen kun lyötiin valot keulalle paljastui karu tosiasia, nimittäin se että pitäisi edes suunnata lisävalot ennen kisaa. Pistevalot näyttivät 10 m päähän ja ulommaiset valot vasemmalle rajusti. Pitkillä valoilla näki yhtähyvin! Oma moka, ei auta kun katsoa peiliin. Sunnuntain sitten lähdettiin tsempaamaan ja ajokin alkoi maistua. Pitkällä 25 km pätkällä (EK 16) n. 20 km kohdalla olitiin aivan katkolla kun en ottanut yhtään pois enkä edes sitonut. Paikka oli nuotissa T- mutta ajattelin että mennään lappu lattiassa. Onneksi peli pysyi käsissä, mutta aiheutti muutaman ylimääräisen sydämmentykytyksen. Noh, mentiin sitten pari kilometria eteenpäin ja oli vasemmalle kääntyvässä paikassa, jossa on menneinä vuosina ulkoiltu reippaastikkin, liian nopea nuotti ja tultiin siihen nelosella. Auto oli tappisladissa enkä ehtinyt lyödä kakkoselle, veto loppui vaikka oli poljin pohjassa. Keula suoristui ja hyppäsimme tien reunassa olleen kiven yli. Kivi löi välijäähdyttimen putken sisään ja vioitti välijäähdyttäjää jonka seurauksena ei ollut enää ahtoja. Kake Mäkelä sanoi huollossa että leikki loppui siihen. Kartturina toimi Marko Hugg.

sm_finsco_2009_ek16_osuma_1.jpgKaato oli tosi lähellä, Huh huh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vielä kiitokset Kake Mäkelälle, Hape Heilimälle sekä kaikille AKR Sportsin porukoille. Lisäksi kiitos Riku Tahkolle että on jaksanut kuunnella minua ja opettaa. Vaikka olen tosin huono ja kovapäinen oppilas.